REVIZIE

Discutii si pareri despre motoarele Diesel D4-D - Direct Injection 4 Stroke

REVIZIE

Postby tzepesch on Thu Dec 03, 2009 2:46 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Saluari,

ma bag si eu in vorba,

Am Auris cu 2L D4D cu 10100 km la bord, facuti in 4 luni. 1AD-FTV 1ADE150(H) (asa scrie in talon)

Stil de mers, de toate felurile, si batraneste, dupa indicatiile bordului, si agresiv si forjata, schimbat din cand in cand si la 4000... Am exploatat-o cam in toate conditiile mai putin pe offroad.

Pe joja vad ca am uleiul la jumate. Ce m-a mirat este ca la rece este la jumate, iar la cald, la cateva minute de oprirea motorului este tot la jumate. poate f putin mai jos, uleiul fiind imprastiat in motor.

Avand in vedere, ca intre min si max intra 1.8L parca., cum vi se pare consumul?

Eu am luat-o din pipera, de la InchCape. Daca merg cu uleiul meu, sa ziem ca trec pe mobil1 sau castrol si gasesc un 5W40-50 ma accepta? As avea de unde sa iau filtrele OEM sau mai smechere, respectiv de la www.japanparts.ro le accepta? Aerul si habitaclul pot sa le schimb si eu, cu toate ca in astia 10000km le-am mai suflat eu cu aer comprimat.

totusi, daca cifra de dupa W e mai mare, lubrefierea este mai buna.

a, si daca tot sunt aici, am ramas de vreo doua ori fara motorina intentionat, sa vad consumul real, nu afisat de CB, si autonomia de cand afiseaza range 0km. maxim am avut 120km, preponderent in bucuresti. ultima oara, 80km. nu prea i-am dar la cheie in gol sa nu macin pompa de motorina. desi, dupa pompat manual, a trebuit sa-i dau vreo 2-3 chei in gol pana a tras in injectoare. sper sa nu facut prea mult rau.

Suma respectelor,
tzepesch
Incepator

Return to D4-D